Service

Service

Voor onderhoud, reparatie en revisie bent u bij PumpCare aan het juiste adres. Wij repareren en reviseren alle gangbare pomptypes maar ook ander rotating equipment zoals mixers, blowers, motorreductoren en electromotoren.

 

Reparaties en revisies vinden plaats in onze uitstekend uitgeruste werkplaats of, als dat mogelijk is, bij u op locatie.

 

Uitlijnen

Problemen met roterende machineonderdelen worden in heel veel gevallen veroorzaakt door een onjuiste uitlijning van de assen. Bij een niet goed uitgelijnde pomp of aandrijving is er grote kans op:

– Ongewenste trillingen
– Lagerdefecten
– Afdichtingsdefecten
– Koppelingsdefecten
– Verhoogd energieverbruik
– Kans op scheuren of breken van onderdelen

 

Wij kunnen u van dienst zijn met het uitlijnen van uw equipment met een laser-uitlijnsysteem. Hiermee kunnen we zeer nauwkeurig uw installatie uitlijnen waarbij rekening gehouden wordt met thermische groei en het voorkomen van een zogenoemde soft foot.

 

Leppen

De mechanical seal is meestal één van de duurdere onderdelen van een pomp. Door een defecte seal te leppen kan deze weer een tweede leven krijgen en dat soms wel voor minder dan de helft van de kosten van een nieuwe seal! Iedere gelepte seal wordt met een leprapport afgeleverd zodat u 100% zeker weet dat uw afdichting weer vloeistofdicht, of desgewenst weer gasdicht is.

 

Trillingsanalyse

Alle roterende machines produceren trillingen. Zolang deze trillingen binnen de norm (ISO 10816) blijven is er niets aan de hand. Zodra de trillingen buiten het normgebied komen te liggen, lopen lagers en afdichtingen gevaar. PumpCare Benelux kan voor u trillingsmetingen uitvoeren op basis van spectrumanalyse. Deze analysetechniek biedt de enige echt betrouwbare diagnose als basis voor een predictief onderhoudsprogramma voor roterende machines. Machinefouten die met behulp van trillingsmetingen worden achterhaald zijn onder andere:

– Onbalans
– Lagerbeschadigingen
– Tandwielbeschadigingen
– Uitlijnfouten (horizontaal/verticaal)
– Spelingen en/of losheid
– Resonantie/eigenfrequentie
– Riemproblemen
– Elektrische problemen
– Smeringsproblemen
– Slijtage van tandwielen

Producten

Verkoop toebehoren

Wij verkopen toebehoren voor diverse merken pompen. Informeer voor informatie.